Crème de la crème v Le Parfum & Le Chic

Milujem parfémové akcie, či už ide o uvádzanie nových značiek, alebo len tak o pokec s parfémovými nadšencami. A vždy ľutujem, že ich je inde podstatne viac ako u nás….vlastne oficiálnu akciu, ktorú by zorganizovala slovenská niche parfuméria som zažila prvýkrát. A keď k tomu konečne došlo, tak teda v úžasnom štýle.

Oslava to bo bola vskutku luxusná…úžasná atmosféra, krásna klavírna hudba, nádherné dezerty (cupcaky vyzerali tak dokonalo, že sa ich človek takmer bál dotknúť), skvelí ľudia ….. a hneď dve nové, veľmi prestížne kolekcie.

Značky Nishane a Eight & Bob sú v portfóliu parfumérie Le Parfum & Le Chic už dlho, ale tieto luxusné kolekcie uviedli do predaja až teraz. A luxusné teda sú vo všetkých ohľadoch.

Nishane Prestige Collection

Prestige Collection od Nishane okamžite upúta už vzhľadom. Flakóny sýtych, elegantných farieb skryté v kovovej mriežke moderne zjednodučených orientálnych vzorov okamžite upútajú pozornosť. V tom najlepšom zmysle slova.

A obsah je ešte luxusnejší. Všetky tri vône – ManaShem a Nefs – oscilujú na hrane medzi orientálnymi a európsky poňatými „orientálnymi“ vôňami. Takže sú mimoriadne prepracované, premyslené, plné nádherných sýtych ingrediencií.

Všetky sú skvelé, všetky ma zaujali, sama sebe by som asi vybrala Nefs – orientálna kvetinovomedová krása, s miernym náznakom šafránu a dôklade „vymazleným“ základom z driev, živíc a – na orientálky nečakaným – tónom whisky.

Eight & Bob Les Extraits

Naopak, značka Eight & Bob je tak „západná“, ako sa len dá.

Všetky flakóny značky sa držia prísne minimalistického dizajnu. Kolekcia Les Extraits sa v poňatí líši len tým, že sú z ťažkého kvalitného skla so solídnym vrchnáčikom a v dôkladnej, pevnej krabičke. Pôsobia jemne „retro“, niečo takého by som si vedela predstaviť trebárs v kúpeľni Ludwiga Mies van der Rohe, ale to je samozrejme len moja fantázia.

Obsah je však naskutku súčasný a moderný. Veľmi ma zaujala vôňa Agneta. Je to atypická, sýta vôňa s trochu gurmánskymi tónmi, v ktorej cítim veľmi solídne drevá, korenia, kadidlo, trochu kávy…a aj keď tam nie sú uvedené, tak pražené lieskové oriešky. Veľmi nad ňou uvažujem na jeseň a zimu.

Druhá vôňa, éterická Guéthary, mi prišla tiež zaujímavá, ale skúšala som ju spolu s Agnetou, a tá ju zvalcovala natoľko, že si to skúšanie proste budem musieť ísť zopakovať. A pôjdem veľmi rada;).

A na záver nás čakalo prekvapenie….za klavír si sadol majiteľ parfumérie Lukáš Roth – klavirista a hudobný skladateľ – a zahral nám osobne. Bolo to nádherné a dúfam, že ho budem počuť hrať častejšie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *